ارائه خدمات : شنبه تا چهارشنبه 8 - 17 پنجشنبه 8 تا 12:30
  • {021-46110063}{021-46110071}

    {021-46110860}{021-46110113}

  • ftpasargad@gmail.com

    ftpasargad@yahoo.com

  • تماس با ما
 پروفیل چیست و چه کاربردی دارد؟

پروفیل چیست و چه کاربردی دارد؟

هدف از نگارش این محتوا آشنایی شما با پروفیل و کاربرد پروفیل است. در واقع امروزه در صنعت ساخت و ساز از مصالح مختلفی استفاده می شود که یکی از پرکاربردترین آن ها مصالح فلزی است. مصالح فلزی انواع مختلفی دارند که بسته به جنس و نوع و شرایط خود در کاربردی خاص در ساختمان سازی دارند. یکی از رایج ترین و پرمصرف ترین این مصالح، پروفیل ها هستند.

در واقع پروفیل ها یکی از پرکاربردترین مصالح فلزی بشمار می روند که از انواع آن می توان در بخش های مختلف صنعت ساخت و ساز استفاده کرد. از آنجایی که امروزه از این مصالح به وفور استفاده می شود ما نیز تصمیم گرفتیم موضوع این مطلب خود را به پروفیل و کاربرد پروفیل اختصاص دهیم. از این رو در ابتدا توضیح می دهیم که پروفیل چیست و سپس به معرفی کاربردهای آن می پردازیم. حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در در مورد کاربرد پروفیل افزایش دهید می توانید با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

پروفیل چیست و چه کاربردی دارد؟

در واقع معنی لغوی پروفیل یعنی اینکه سطح مقطعی در طولی مشخص، ثابت باشد و این اصطلاح در زبان لاتین به معنی مجموعه تجهیزات و لوازمی است که از آن ها در ساخت و در و پنجره و لوله ها استفاده می شود به طور کلی پروفیل ها مصالح فلزی هستند که دارای انواع مختلفی هستند و امروزه در صنعت ساختمان سازی دارای کاربردهای فراوانی هستند. پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی به دو دسته کلی پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیم بندی می شوند.

پروفیل باز: این نوع پروفیل ها دارای ابعاد و ضخامت های مختلفی هستند. ساخت تسمه، ناودانی، میلگرد، تیرآهن هاش، نبشی و تیرآهن از جمله کاربرد پروفیل باز در صنعت ساخت و ساز است. لازم به ذکر است بدانید این نوع پروفیل دارای نوع دیگری هم است که آن را به نام پروفیل‌ باز با سطح مقطع Z می شناسند. از این نوع پروفیل در ساخت و سازهای عظیم مثل سقف سالن و انبارها و سالن های ورزشی و سوله ها استفاده می کنند.

پروفیل بسته: دیگر نوع پروفیل ها پروفیل بسته است. از کاربرد پروفیل بسته می توان به ساخت قوطی، پروفیل در و پنجره، لوله ها و همچنین کرکره برقی و پی وی سی اشاره کرد.

انواع پروفیل و کاربرد پروفیل ها

همان طور که در بالا نیز اشاره نمودیم پروفیل ها به طور کلی به دو دسته پروفیل باز و بسته تقسیم می شوند. اما به طور جزئی تر پروفیل ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن می توان به پروفیل کامپوزیتی، آلومینیومی، گالوانیزه و پروفیل ساختمانی که خود شامل سه نوع نورد گرم، سرد و مرکب می باشد تقسیم می شود. همچنین پروفیل ها از نظر کاربردی در صنایع مختلف به دو دسته پروفیل های ساختمانی و صنعتی تقسیم بندی می شوند. از پروفیل ساختمانی در صنعت ساخت و ساز مثل در و پنجره های آلومینیومی استفاده می شود و کاربرد پروفیل صنعتی در صنایع مختلف مثل صنایع خودروسازی و پزشکی و نظامی و .. است.

کاربرد پروفیل

همان طور که مشاهده نمودید پروفیل ها دارای انواع مختلفی هستند و لذا کاربرد پروفیل بسته به این انواع بسیار متفاوت است. از آنجایی که این مصالح از مهم ترین مصالح صنایع ساخت و ساز و سایر صنایع بشمار می روند اغلب خریداران در زمان خرید این محصول با مشکل روبه رو می شوند و نمی توانند پروفیل مناسب خود را انتخاب کنند. همچنین به دلیل نوسانات قیمت در بازار، به دنبال قیمت دقیق این محصولات هستند. در این راستا ما به شما شرکت فولاد تجهیز پاسارگاد که یک مرجع قیمت پروفیل و تامین کننده مطمئن آهن آلات در سطح کشور است را معرفی می نماییم.

کاربرد پروفیل چیست؟

در واقع کاربرد پروفیل ها بسیار متنوع است به گونه ای که این مصالح را بر حسب نوع کاربرد خود به دو دسته پروفیل های ساختمانی و پروفیل های صنعتی تقسیم می کنند. از عمده ترین کاربرد پروفیل های ساختمانی می توان به ساخت درب و پنجره های ﺁلومینیومی اشاره کرد. لازم به ذکر است بدانید پروفیل هایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند از لحاظ اندازه و مشخصات دارای دسته بندی هستند.

از دیگر کاربرد پروفیل در صنعت ساخت و ساز می توان به استفاده از این محصول در ساخت نرده های فلزی اشاره کرد. در واقع پروفیل هایی که در ساخت نرده ها بکار می روند پروفیل هایی با سطح مقطع مربع و مستطیل کوچک هستند. از این نرده های فلزی برای ساخت در و پنجره های ساختمان ها، نرده کشی اطراف زمان ها و کارخانه ها و کنار راه پله ها و همچنین نرده های پیاده روها استفاده می شود.

کاربرد پروفیل های با سطح مقطع بزرگتر که به آن ها پروفیل ستونی هم گفته می شود در ساخت ستون ها و اسکلت فلزی ساختمان ها است. علاوه بر این  در ساخت شاسی تریلرها و نفت کش ‌ها نیز از این نوع پروفیل ها استفاده می شود.

کاربرد پروفیل

از کاربرد پروفیل های صنعتی می توان به کاربرد زیاد آن ها در صنعت خودروسازی اشاره کرد. عموما از پروفیل هایی با سطح مقطع مربع و مستطیل در این صنعت به وفور استفاده می شود. از دیگر کاربرد پروفیل های با سطح مقطع مربع می توان به استفاده از آن ها در ساخت پایه میز و صندلی اشاره کرد. از جمله کاربرد پروفیل های با سطح مقطع Z نیز پوشش سقف ساختمان های بزرگ مثل سوله ها و انبارها و سالن های ورزشی است. کاربرد پروفیل های نبشی و ناودانی نیز در ساخت چارچوب درب ‌های بزرگ آهنی است. علاوه بر این از این پروفیل ها در ساخت انواع قالب‌ های فلزی که در ماشین آلات به کار می رود استفاده می شود.

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »