ارائه خدمات : شنبه تا چهارشنبه 8 - 17 پنجشنبه 8 تا 12:30
  • {021-46110063}{021-46110071}

    {021-46110860}{021-46110113}

  • ftpasargad@gmail.com

    ftpasargad@yahoo.com

  • تماس با ما
 لوله فولادی باید در چه صنعتی استفاده شود؟

لوله فولادی باید در چه صنعتی استفاده شود؟

کدام نوع تحمل فشار بیشتری را دارد؟ کدام نوع در برابر تغییر دما مقاوم است؟ و…
هر نوع لوله فولادی باید در چه صنعتی استفاده شود؟

با کمی دقت در اطرافتان، می‌توانید لوله‌های فولادی را در زیرزمین‌ها، درون دیوارهای ساختمان، آزمایشگاه‌ها و سازه‌های تجاری و صنعتی بیابید. لوله‌های فولادی برای انتقال مایعات ازجمله آب، گاز طبیعی، پساب شهری و صنعتی و هوا استفاده می‌شوند.

۲ نوع لوله‌ درزدار و بدون درز در بازار وجود دارند که هرکدام روش‌ تولید متفاوتی دارند. لوله‌های فولادی باید در برابر فشار، ضربه و لرزش مقاوم باشند. البته لوله‌های بدون درز نسبت به نوع درزدار از استحکام بالاتری برخوردارند.

اولین نوع فولادی لوله ها در اوایل دهه ۱۸۰۰ ساخته شد و تا امروز پیشرفت فراوانی داشته‌اند. هر ساله میلیون‌ها تن لوله فولادی تولید می‌شود و یکی از مقاطع فولادی پرمصرف در جهان محسوب می‌شود.

صنعتگران در هر زمینه‌ای باید بدانند که هر نوع لوله‌کشی به‌منظور چه هدفی انجام می‌شود. همچنین نوع فولادی آنها دارای ابعاد و انواع متفاوتی هستند که هر یک در موارد خاصی استفاده می‌شود؛ بنابراین برای به‌کارگیری آن‌ها باید بدانیم برای هر صنعت چه نوع لوله ای کاربرد دارد؟

هنگام سفارش لوله‌های فولادی برای پروژه خود، بسیار مهم است که بدانید به کدام نوع لوله و با چه ابعادی نیاز است. با ما همراه باشید تا در ادامه بگوییم در هر صنعت و برای هر کاربردی چگونه لوله ای مناسب است.

هر نوع لوله فولادی باید در چه صنعتی استفاده شود؟

چند مدل لوله فولادی وجود دارد؟

همان‌طور که گفته شد ۲ نوع لوله فولادی وجود دارد، یکی بدون درز و دیگری دارای یک درز جوش داده‌شده در طول آن است. هر دو این لوله‌ها کاربرد متفاوتی دارند.

● لوله‌های بدون درز به‌طورمعمول وزن کمتر و دیواره‌های نازک‌تری دارند و اغلب از آن‌ها برای  انتقال مایعات تحت فشار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده می‌شود.

● لوله‌های درزدار سنگین‌تر، سفت‌تر و محکم‌تر هستند. این لوله‌ها سازگاری بهتری داشته و برای مواردی مانند انتقال گاز، مجرای برق و لوله‌کشی استفاده می‌شوند.  به‌طورمعمول، آن‌ها در مواردی استفاده می‌شوند که لوله تحت فشار زیادی قرار نگیرد.

برخی از مشخصات لوله را می‌توان در طول تولید کنترل کرد.  به‌عنوان‌مثال قطر لوله اغلب بسته به کاربرد تعیین می‌شود.  این قطر می‌تواند از لوله‌های کوچکی که برای ساخت سوزن‌ تزریق تا لوله‌های بزرگی که برای انتقال گاز به سراسر شهر استفاده می‌شود، متغیر باشد.  ضخامت دیواره لوله نیز از موارد دیگری است که در حین فرایند تولید قابل‌کنترل خواهد بود. یکی از موارد مهمی که می‌توان در حین تولید به آن دقت کرد،  نوع فولاد مصرفی است که بر مقاومت و انعطاف‌پذیری لوله تأثیر می‌گذارد.  از دیگر مشخصات قابل‌ کنترل دیگر می‌توان به طول و مواد پوششی روی لوله‌ها نیز اشاره کرد.

هر نوع لوله فولادی باید در چه صنعتی استفاده شود؟

لوله فولادی در چه صنایعی مصرف دارد؟

همان‌طور که گفته شد لوله‌های فولادی از مقاطع فولادی پرکاربرد در سراسر جهان به شمار می‌روند که در ادامه به برخی از کاربردهای آن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. صنعت آب و فاضلاب

یکپارچگی ساختاری لوله‌های فولادی مورداستفاده برای انتقال آب و فاضلاب بسیار مهم است. همچنین به دلیل قرارگیری مداوم با آب و رطوبت، خاصیت ضدزنگ بودن مورد دیگری است که حتماً باید در نظر گرفته شود؛ بنابراین لوله‌ فولادی ضدزنگ با قطر بزرگ، رایج‌ترین گزینه برای تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری (WWTP) است. این نوع لوله‌ها می‌توانند فشار زیادی که آب و پساب فاضلاب وارد می‌کنند را به‌خوبی تحمل نماید و در برابر خوردگی مقاوم باشد.

انواع لوله‌های ساخته‌شده از آلیاژهای فولاد ضدزنگ ۳۰۴ / ۳۰۴L و ۳۱۶ / ۳۱۶L را می‌توان در صنعت آب و فاضلاب به کار برد.

البته فولاد ضدزنگ گران‌تر از دیگر انواع فولاد است و ممکن است هزینه اولیه پروژه زیاد شود؛ اما به دلیل طول عمر بالاتر این نوع فولاد، هزینه‌های مربوط به نگهداری و تعمیر کمتر است که همین امر سبب می‌شود استفاده از فولاد ضدزنگ مقرون‌ به‌صرفه‌ باشد.

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »